luni, 15 noiembrie 2010

Prajitura cu nuca de cocos



Reteta asta o am dintr-o revista suedeza. Am mai facut-o o data si a iesit cam dulce, asa ca acum am ajustat-o si e perfecta!

Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 250 g de zahar
- 150 g margarina la temperatura camerei
- 6 linguri cacao
- 2 lingurite zahar vanilat
- 180 g faina

Glazura:
- 200 g nuca de cocos (rasa)
- 150 g zahar
- 1 dl sirop
- 1 ½ dl lapte (sau frisca lichida)
- 75 g margarina

Mod de preparare:
Blat: Se bat albusurile, se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, margarina, cacaua, iar la sfarsit se incorporeaza cu grija faina. Se coace la 200 de grade 20 de minute.
Intre timp se face glazura: amestecam toate ingredientele si se lasa 5-10 minute pe foc.
Se pune glazura peste blat si se mai baga la cuptor pentru 10 minute, pana glazura devine usor aurie. Super buna, mai ales daca va place nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu