duminică, 28 noiembrie 2010

Chec de aperitiv



Reteta a castigat multa popularitate printre retetele pentru aperitive, datorita faptului ca e gustoasa, aspectuoasa si, cel mai important, foarte usor de facut. Nu e prima data cand o fac si, cred ca nu prea ai cum sa dai gres. Ingredientele sunt cumva la alegere, in functie de preferintele fiecaruia, cele mai multe fiind optionale sau inlocuibile. Eu am facut urmatoarea reteta:

Ingrediente:
- 6 oua
- 200 g faina
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita praf de copt
- piper

- 100 g masline negre fara samburi
- 100 g masline verzi fara samburi
- 200g sunca presata
- 150g branza
- 200ml lapte
- ½ gogosar rosu (mare)
- ½ gogosar galben (mare)
- ½ gogosar verde (mare)
- 2 castraveciori murati
- 150g cascaval

Mod de preparare:
Se taie cubulete sau feliute mici si subtiri gogosarii, sunca presata, cascavalul, castraveciorii si maslinele. Se amesteca faina cu praful de copt. Se bat ouale si peste ele se adauga laptele si branza rasa, iar apoi treptat faina (cu praful de copt). Se adauga apoi toate celelalte ingrediente. Se pune in tava de chec, tapetata cu hartie de copt si se coace cam la 200 de grade 45 de minute. Foarte bun si frumos!
Proaspat scos din cuptor:

Sectiune:

Si pe masa a ajuns asa:

2 comentarii: