duminică, 21 noiembrie 2010

In miros de paine calda



Asa cum se intampla destul de des in ultima perioada, m-am trezit si azi devreme si nu am mai reusit sa adorm. In incercarea de a face liniste pentru ca SO inca dormea, mi-am facut de lucru la bucatarie. Am facut o adunare generala (tocana de legume cu pui) si…am pus o paine la facut. Ieri mi-am cumparat cadoul de Craciun: o masina de paine. Paine se pare ca tot consumam, iar daca nu avem facuta in casa, cumparam. Asa ca, de ce sa nu avem paine facuta in casa oricand avem chef?!
Azi o folosesc prima data, iar acum, cand programul e pe sfarsite, toata casa miroase a paine calda.
SO de-abia s-a trezit, afara este o lumina “intunecata”, innorat si trist. Probabil nu o sa iesim din casa azi. Mai ales ca incercam sa protejam inca piciorul lui SO de frig si efort. Pana acum nu a avut dureri, iar doctorul i-a zis ca azi ar trebui sa fie ziua cand o sa il doara cel mai rau. Asa ca daca trece si azi fara dureri, e ca si scapat. De maine poate sa inceapa exercitiile de recuperare.
Deocamdata o sa pregatesc masa. Mirosul de paine e coplesitor.

2 comentarii:

  1. Din pacate, painica a iesit mult mai buna decat ne asteptam: pufoasa si gustoasa. O sa incercam mai multe retete pana sa ne pronuntam cu privire la masina de facut paine, dar pana acum merita! In plus, putem sa o programam sa porneasca mai tarziu (cu pana la 15 ore), asa incat sa ne trezim in miros de paine calda...

    RăspundețiȘtergere
  2. da, e super, poti sa pui si tarate sau seminte. paine prajita cu unt si gem/ miere, va recomand dimineata la ceai. poate trebuia sa iti spun si ca toti cei care si-au procurat masina de paine au pus ceva kg pe ei...dar merita!

    RăspundețiȘtergere