luni, 15 noiembrie 2010

Negresa de post



A inceput postul, dar nu din cauza asta am facut prajitura de post.
Pentru ca am o datorie morala, maine vroiam sa duc o prajitura la serviciu. Pentru asta am facut prajitura cu nuca de cocos. Doar ca azi ne-a venit un coleg nou care e veggan – adica nu mananca nici lapte, oua – apoi mai sunt si alergici la nuca de cocos, asa ca m-am gandit sa fac si o prajitura de post. Reteta asta o stie toata lumea, chiar si eu am mai facut-o, dar pentru ca imi place, o sa o notez aici sa o gasesc la nevoie.

Ingrediente:
- 1/2 cana zahar,
- 1/2 cana apa,
- 1/4 cana ulei,
- 4 linguri cu gem sau dulceata (eu am pus dulceata de fructe de padure)
- cacao (in functie de cat de maro o vreti)
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1 cana faina
- stafide
- zahar vanilat
Evident, se mai pot pune nuci sau fructe confiate – daca aveti si nu o faceti pentru alergici.

Modul de preparare, extrem de usor: se amesteca toate de mai sus si se pun in tava. Eu am pus in forma de placinta de 23 cm. Pentru tavi mari, modificam cantitatile, pastrand raportul. Se coace la 200 de grade 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu