luni, 11 octombrie 2010
Week-end-ul. Fuse si se duse!
Din nefericire, a trecut si week-end-ul asta si parca prea repede.
Noutatea pe care am uitat sa v-o spun: vineri a venit uscatorul! Masina de spalat vine cu noroc la sfarsitul saptamanii asteia, sau cu probabilitate mai mare saptamana viitoare. O sa caut o metoda sa testez uscatorul…
Vineri seara am fost, dupa cum am mai scris, la un chef organizat de seful lui SO, un chef “dominat de francezi”: mancare buna, cantari in franceza si intalnire cu oameni pe care ii vedem mai rar (cel putin eu). A fost neasteptat de placut, ne-am intors acasa aproape de 12 noaptea. Eu am reusit sa mananc de dulce, dupa o zi intreaga de postit.
Sambata am iesit un pic prin magazine, culminand cu Ikea. Am cumparat cornize, dar nu gasim draperii pe masura. Nu a fost o zi prea reusita, dat fiind ca nu ne-am indeplinit scopul, ba mai mult, ne-am intors acasa obositi si dezamagiti. Seara ne-am uitat la un film si ne-am culcat destul de tarziu.
Duminica am iesit din nou la mici cumparaturi prin cartier. Si, cu toata durerea de cap care a persistat intreaga zi, spre seara, am reusit sa si gatesc ceva: piure cu friptura cu sos si legume (mazare, morcovi, porumb), si bineinteles painicile pe care le gasiti aici. Reteta asta am mai facut-o pe vremea cand stateam la Solna si nu stiu de ce nu am mai repetat-o, pentru ca este delicioasa. O recomand calduros.
M-am decis sa fac paine in momentul in care am cumparat saptamana trecuta o paine proaspata din supermarket pe care nu am putut sa o mananc: un miros puternic de drojdie si un gust ingrozitor! Am renuntat si la ideea de a cumpara masina de paine, pentru ca nu imi ofera posibilitatea de a face painici de toate felurile, si in plus, avand-o pe Susi totul este mai usor!
Aseara am mai vazut un film – de groaza (“Saw 6”) si ne-am culcat din nou tarziu. Asa ca incepem saptamana obositi, in speranta sa treaca repede.
Mirunica este o dulcica. A ajuns acasa sambata asa ca am reusit sa "ne vedem" in week-end. Din cate am inteles, doarme, mananca si umple pampersi. Cuminte foc, nu? Pupici!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am avut si eu pornirea sa fac paine in casa, dar se manca foarte multa, mai ales calda cu unt! Am renuntat.
RăspundețiȘtergereMirosul painii proaspat scoasa din cuptor in zilele reci si ploioase de toamna, nu poate fi inlocuit cu nimic! Si e mult mai sanatoasa decat ceea ce gasim in comert. Noi, de exemplu, nu mai luam paine feliata. Am cumparat proaspata (adica moale si pufoasa) dar mucegaita in interior.
Poti incerca faina neagra, intermediara, graham, secara, orz, ovaz... Cate una, sau in amestec.