joi, 24 martie 2011

Risotto cu spanac



De cand am mancat odata in oras un risotto super bun, am ramas cu gandul la el. Evident, nu am reteta aia, dar am gasit una care suna interesant.

Ingrediente:
- 350 g orez cu bob rotund
- 1 l supa de pui
- 1 ceapa
- 1 fir de praz
- ¼ telina
- 200 g spanac
- 50 g parmezan
- 70 g unt
- nucsoara
- piper alb
Mod de preparare:
Folositi o tigaie adanca!
Se taie marunt prazul si ceapa, se da telina prin razatoare si se calesc toate in jumatate din cantitatea de unt. Cand devin lucioase, adaugam spanacul oparit si tocat marunt (eu l-am avut gata marunt, congelat) si se mai lasa 2-3 minute. Se pune si orezul si se lasa vreo 3-4 minute (pana luceste), amestecand in continuu. Adaugam treptat (nu am inteles de ce treptat, asa zicea reteta, eu asa am facut, asa va zic) supa de pui, pana este ”inghitita” toata de orez. Parmezanul ras, untul ramas si condimentele se adauga la sfarsit. Eu cu nucsoara nu am gatit foarte des, dar cert e ca da o aroma deosebita.
O alta precizare e ca eu am adaugat si carne fiarta de pui fara oase, fara piele – daca tot am facut supa, doar nu aruncam carnea!
Arata asa:

Pana diseara va primi si un soi de carne alaturi, dar nu am mai avut rabdare si i-am facut poza cum l-am terminat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu