duminică, 6 martie 2011

Cartofi gratinati



Reteta traditionala suedeza, am mai testat-o o data, dar nu cu acelasi succes.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 250 ml lapte
- 250 g smantana de gatit (sa nu se branzeasca la cald)
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi (eu am pus o jumatate de capatana micuta, pentru ca am cumparat usturoi cu un singur catel intr-o capatana - se curata muuuult mai usor!)
- 100 g cascaval ras
- sare, piper dupa gust
Se taie cartofii felii si se asaza intr-o tava termorezistenta. Se amesteca toate celelalte ingrediente (ceapa taiata marunt si usturoiul pisat) si se toarna peste cartofi. Se da la cuptor la 250 de grade pana se rumeneste . Daca vreti sa iasa mai cremoasa, mariti cantitatile de lapte, smantana si cascaval.
Arata asa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu