marți, 14 decembrie 2010

Wok tailandez (delicios si rapid)



Pentru diversificare, am mai incercat o reteta tailandeza si... a iesit delicioasa!

Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 3 ardei mari (gogosari) rosii si/sau galbeni (pentru un colorit viu)
- 3 fire de praz
- 10 lingurite de susan
- 300 ml sos oyster (habar nu am daca se traduce in romana, dar sigur exista pe la raioanele de mancare asiatica)
Mod de preparare:
Se taie carnea in fasiute subtiri si mici care se rumenesc bine in putin ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute si prazul rondele subtiri si se calesc impreuna. Se adauga susanul si sosul si se mai lasa 10 minute pe foc.
Noi am papat cu orez cu bobul lung. Am fiert trei pungute (de 125 g fiecare) si se pare ca a fost cantitatea buna pentru wok-ul de mai sus.
Pentru doua portii e suficient sa faceti 1/3 din cantitatile de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu