miercuri, 22 decembrie 2010
Bagaje, bagaje...
Am teminat si cu bagajele! In sfarsit au incaput fara probleme si putem sa calatorim fara grija ca ne pun sa platim suplimentar. Acum speram sa si ajunga cu bine la destinatie, avand in vedere ce haos e prin aeroporturi. Am aflat ca doi dintre amicii nostri au ajuns deja fara bagaje la destinatie. Acum, la cat de putin stam in tara, ar fi si greu de recuperat. Sa speram ca nu e cazul sa ne gandim asa departe si ca maine seara vom fi cu totii (noi si bagajele) cu bine in Bucuresti.
Pentru interesati zborul este dupa cum urmeaza:
Stockholm (11:55) – Munchen (14:10)
Munchen (15:35) – Bucuresti (18:30)
O sa mergem la aeroport cu masina si o sa o lasam pe micuta in parcarea aeroportului in frig pana ne intoarcem. Speram ca pe noi sa ne intampine un frig mai bland in tara, ca aici se pare ca ne indreptam din nou spre -20 de grade.
Curatenie de Craciun
Nu puteam sa lasam apartamentul murdarel, asa ca aseara am fost foarte harnicuti. Desi obositi, am reusit sa ne adunam ultimele forte si sa facem curatenie. Mai precis, am facut ordine generala, apoi SO a dat cu aspiratorul in toata casa, eu dupa el cu mopul, sters tot si lustruit, Susi pe de-o parte spala ultima ei tura pe anul asta (care se dovedeste a fi penultima, ca o sa o mai pun o data la munca in seara asta), masina de spalat a primit si ea doua ture, la fel si uscatorul, bineinteles, asa ca toata lumea din casa asta a muncit cu spor.
Apoi am mai avut o misiune importanta care se cerea indeplinita: golirea frigiderului. Sau mai precis a mancarurilor care nu ar fi rezistat pana la intoarcerea noastra. 5 kg de portocale s-au transformat in suc, iar restul fructelor (mere, banane, kiwi si mandarine) au fost planificate sa fie mancate azi. Cu restul ne-am aproape descurcat, dar trebuie sa stiti ca nu a fost treaba usoara!
Ho, ho, ho, Merry Christmas!
Ador cadourile! Bine, bine, nu este nicio aluzie, sa stiti. Doar ca saptamana asta am fost foarte rasfatata. La noi a venit Moshu’ mai devreme: SO a primit niste casti wireless cu care sa stea la televizor cand “restul lumii” doarme, iar eu am primit o camera foto micuta cu care sa fac poze mai frumoase pentru blog :).
Ca sa aiba Moshu’ unde sa vina, am impodobit si bradut! SO s-a ocupat de el in totalitate si, trebuie sa recunosc, este foarte dragut.
Alt Mosh (sau acelasi, dar cu alt cadou) a venit de la serviciu: am primit un cupon cu care pot comanda la alegere, un platou de delicatese (somon sub diverse forme, piept de rata, parmezan de nu stiu care sau bomboane frantuzesti, etc). Ca sa zic asa, cum se dadeau bani de porc in tara, intr-o varianta mai rafinata. Pentru ca plecam, o sa ne comandam cadoul cand ne intoarcem (e valabil pana in noiembrie la anul, deci nu-i graba).
Si cadourile nu s-au terminat aici: luni a venit Moshu’ si la clienti. Am fost placut surprinsi ca dupa sedinta, eu si colegul sa primim cate un cadou foarte frumos impachetat. Cum firma la al carei proiect lucram se ocupa cu protectia impotriva incendiilor, am primit un set de masa de ulei/otet in forma de extinctoare. Dragut, nu?
joi, 16 decembrie 2010
4 zile
Azi am fost la prima sedinta de “Aqua Mama” – adica gimnastica pentru burtoase. E tot ceva in genul cum fac lunea dimineata, doar ca asta dureaza doua ore in loc de 45 de minute si costa de 5 ori mai mult. Dar, cum avem niste bani pentru sanatate de la serviciu si nu putem sa beneficiem de ei altfel, m-am gandit sa ii sparg in acest mod: rapid si sigur. A fost foarte placut, dar acum resimt oboseala mai puternic. Maine e vineri, in sfarsit, visez la un somn pe saturate.
De azi intr-o saptamana suntem in tara! Asta inseamna ca mai muncesc fix 4 zile anul asta!
marți, 14 decembrie 2010
Wok tailandez (delicios si rapid)
Pentru diversificare, am mai incercat o reteta tailandeza si... a iesit delicioasa!
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 3 ardei mari (gogosari) rosii si/sau galbeni (pentru un colorit viu)
- 3 fire de praz
- 10 lingurite de susan
- 300 ml sos oyster (habar nu am daca se traduce in romana, dar sigur exista pe la raioanele de mancare asiatica)
Mod de preparare:
Se taie carnea in fasiute subtiri si mici care se rumenesc bine in putin ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute si prazul rondele subtiri si se calesc impreuna. Se adauga susanul si sosul si se mai lasa 10 minute pe foc.
Noi am papat cu orez cu bobul lung. Am fiert trei pungute (de 125 g fiecare) si se pare ca a fost cantitatea buna pentru wok-ul de mai sus.
Pentru doua portii e suficient sa faceti 1/3 din cantitatile de mai sus.
luni, 13 decembrie 2010
Lucia
Am ratat sa va povestesc despre fastuoasa festivitate Nobel (stand acasa, am si uitat de ea), iar de bombele de sambata seara cred ca ati auzit mai multe decat noi, dar de Lucia stiti?
Astazi s-a sarbatorit in Suedia Sf. Lucia. Am vazut ca sarbatoarea exista si in calendarul ortodox, doar ca nu este la fel de cunoscuta.
Conform traditiei, Sf. Lucia este o fata ce vine cu lumina si dulciuri. Ea poarta pe cap o coroana de lumanari in timp ce restul participantilor tin cate o lumanare. Toti sunt imbracati in robe albe. Grupurile canta si impart dulciuri in mall-uri, azile de batrani, scoli, biserici. Sunt prezenti si baieti jucand diverse roluri. Ei sunt imbracati ca si fetele, dar poarta in cap un con alb cu stelute aurii.
Prajituri traditionale de Lucia sunt Lussekatter (cu sofran)
si Pepparkakor (cu ghimbir).
In Suedia se sarbatoreste incepand secolul al 18-lea si desi este atat de populara, nu este sarbatoare oficiala.
Astazi erau lumanari peste tot: de dimineata in unele sensuri giratorii (atat in jurul centrului, cat si pe margine), in jurul bazinului, la intrarea in magazine, etc. Chiar si din trenul care vine de la aeroport au coborat doua “Lucii” care au impartit lussekatter pasagerilor matinali. Noi am primit pepparkakor la serviciu.
duminică, 12 decembrie 2010
Placinta de spanac
Stiu ca am zis ca nu mai gatesc nimic pana venim in tara, dar... pentru ca am gatit atata zilele trecute, toate pentru petrecere, am zis sa fac ceva bun si pentru noi azi. Placinta de spanac mi-a facut de mult cu ochiul iar azi i-a venit randul!
Ingrediente:
Blat:
- 200 g faina
- 150 g unt
- 2 linguri smantana
Umplutura:
- 400 g spanac maruntit congelat
- 200 g branza
- 1 ceapa
- 2 oua
- 2 linguri faina
- piper
Pe deasupra:
- 1/2 ou
- mac
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se da compozitia rezultata la frigider pana se face umplutura. Se decongeleaza spanacul si se fierbe, adaugam ceapa taiata marunt, branza maruntita, ouale, faina, piperul.
Din doua treimi din compozitia de blat se imbraca fundul si peretii unei forme de placinta (eu am facut in forma de 23 cm). Se toarna umplutura si pe deasupra se pun fasiute din compozitia de blat ramasa. Se unge cu ou, se presara mac si se da la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.
In final o sa arate asa:
Delicioasa calda (nu a apucat sa se raceasca inca).
Odihna, odihna, odihna
Duminica e zi de leneveala. Ne-am trezit tarziu, am mancat, am stat si am trandavit la televizor si nu am avut chef nici sa scoatem nasurile afara. E mai bine in casa la caldurica. Mai ales ca am ajuns aseara acasa cam la 1, aveam nevoie de odihna.
Petrecerea a fost foarte draguta si nu am simtit cand a trecut timpul. Am stat si am socializat, a venit Mosu’, eu am primit doua canute cu renisori, iar SO un cantar de bagaje (foarte util, daca ma gandesc cate probleme am avut cu greutatea bagajelor pana acum).
Ce am uitat sa va povestesc zilele trecute este ca...a venit si salteluta mica de pat! Acum avem intr-un final patul complet in care da...trebuie sa ma urc cu scara! Numai ca salteluta are un miros foarte ciudat (spune SO, eu inca sunt infundata in nas) pe care SO se chinuie sa il scoata. A dat-o cu spray, a tinut-o la aerisit cateva zile, mai nou a dat-o jos din pat si a mutat-o in dormitorul mic, unde lasam toata ziua geamul deschis sa se aeriseasca mai bine. Se zice ca mirosul se duce cu timpul, dar pe SO il deranjeaza foarte tare, asa ca o sa dormim din nou fara salteluta o perioada.
Tot saptamana asta a venit si umidificatorul! A durat ceva pana am citit pe net si ne-am decis care e mai bun. La suedezi este foarte comun sa ai umidificator iar modele exista cu sutele, deci nu a fost treaba usoara sa decidem care sa fie alesul. Acum doi ani radeam cand vedeam oameni platind o groaza de bani pe umidificatoare. Ce sa zic...ne-a ajuns. Si trebuie sa recunoastem ca e eficient. Se simte diferenta! Niste prieteni care au umidificator ne povesteau cum inainte de a-si cumpara au incercat cu suporti de apa pe calorifere. Dar, pentru ca la suedezi caloriferele sunt caldute, nu fierbinti, nu se evapora deloc. Asa ca singura solutie a fost umidificatorul.
Asa arata al nostru:
L-am pus pe SO sa vorbeasca cu bebe saptamana asta, ca sa ii cunoasca vocea. Ce credeti ca a facut? I-a cantat. Ce? Trei culori cunosc pe lume...Astea au fost primele vorbe pe care le-a auzit micutul/micuta de la taticul lui. O sa fie un/o mare patriot/patrioata, probabil.
Am updatat postul asta cu poze si linkuri. Pozele sunt in forma bruta, asa cum aratau pregatirile la noi in frigider. Acolo le-am decorat: am facut niste branza rasa pe care am pus pinguinii si ouale umplute, am luat si niste nuca de cocos pe care am pus-o in jurul omului de zapada de ciocolata alba iar figurinele le-am pus pe tortul de ciocolata alba. Bineinteles, nu am nicio poza de acolo.
Maine incepe o noua saptamana de munca. Eu ma simt cam in vacanta, desi cred ca o sa am treaba pana peste cap zilele astea. Sper doar sa treaca repejor.
A.M.R. 11 zile pana venim in tara.
Tort de ciocolata alba
Ingrediente:
Blat:
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 50 g ciocolata alba
- 1 dl faina
Crema:
- 3 dl frisca lichida
- 350 g ciocolata alba
- 250 g mascarpone
Mod de preparare:
Blat: Se bat ouale, adaugam zaharul, apoi ciocolata topita si faina. Se pune intr-o tava cu pereti detasabili de 20 cm si se da la cuptor 25 minute la 180 de grade.
Crema: Se fierbe frisca (amestecati in continuu). Se da de pe foc si se adauga ciocolata, iar cand compozitia e aproape rece adaugam si branza mascarpone. Eu nu m-am descurcat sa o incorporez, asa ca am bagat mixerul si in 10 de secunde a iesit fina-fina.
Crema se adauga peste blatul racit si se da la rece.
Este cea mai fina prajitura pe care am facut-o pana acum. In cartea de unde am luat reteta, mai avea o garnitura de ciocolata neagra pe deasupra, dar cum eu vroiam sa pun figurinele de Craciun pe ea, am lasat-o alba-alba.
Ciocolata alba de casa
Reteta asta imi trezeste o multime de amintiri de cand eram mica. Mama face ciocolata jumatate alba si jumatate neagra, dar pentru ca scopul era sa fac un om de zapada, cea neagra nu isi gasea locul.
Ingrediente:
- 80 ml apa
- 2 cani zahar
- 1 pachet unt (250 g)
- 500 gr lapte praf
- nuca , alune, stafide , esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se pune apa cu zaharul pe foc pana se obtine un sirop legat. Se da de pe foc si se adauga untul, laptele praf si esenta de vanilie. Nucile, alunele sau stafidele se pot pune in compozitie, sau in tava in care se va turna compozitia, dupa preferinta. Eu am folosit migdale prajite si stafide si le-am pus deasupra, iar cand am intors omul de zapada au ajuns jos – sa nu se vada. Compozitia asta e pentru o tava de aragaz normala, in conditiile in care mai faceti si una neagra sa o turnati peste - altfel iese prea joasa. Eu am injumatatit cantitatile din reteta, ca tava mea in forma de om de zapada nu e foarte mare.
Pofta buna!
Si...omul de zapada decorat:
Oua umplute – oameni de zapada
O reteta simpla si draguta.
Se fierb ouale (daca reusiti, cu capetele in sus).
Se taie ca un capac fundul oului si se scoate galbenusul. Umplutura o faceti cum vreti, doar sa fie cat mai solida. Eu am amestecat galbenusurile cu pateu de pui, creme fraiche (o smantana mai groasa) si cu castraveciori murati taiati maruntei. Se umplu ouale.
Capetele se fac din cartofi fierti pisati amestecati cu un pic de unt (eu am facut 13 oua, am fiert 4 cartofi potriviti – erau suficienti si 3, dar nu m-am riscat). Se modeleaza capetele omuletilor din piureul de mai sus. Palariile sunt, asa cum usor se poate vedea, doua feliute de morcov, cea de sus cu raza mai mica decat cea de jos.
Se infige o scobitoare in palarie, apoi in cap si apoi prin ou. Ochii sunt doua boabe de piper, nasul din morcov, nasturii din cuisoare intregi (se se poata infige in ou), iar in loc de matura le-am pus cate o scobitoare.
Sunt asa de frumosi ca nu mai imi luam ochii de la ei.
Pinguini
Nu e nicio filozofie si un copil poate sa ii faca. Tot ce e nevoie este rabdare...
Un pinguin e format din masline cu samburi. Maslina de jos este decupata (cam ¼ din ea) si golul umplut cu branza Philadelphia (burtica pinguinului). Maslina de sus e crestata si i se infige un nas decupat din morcov. Picioarele pinguinului sunt decupate dintr-o rondea de morcov. Se infige o scobitoare din cap pana in picioare si gata pinguinul!
Eu am grija sa pun maslinele cu partea unde au avut codita intotdeauna in jos si incerc sa pun o maslina mai lunguiata jos (corpul) si mai mica si rotunjoara sus (capul) – dar astia sunt doar piticii mei, nu ca s-ar remarca...
Rezultatul arata asa:
Si toata armata:
sâmbătă, 11 decembrie 2010
Before party
Diseara mergem la petrecerea de Craciun organizata de seful lui SO. Ca si anul trecut, fiecare trebuie sa aduca mancare traditionala din tara din care vine si un cadou in valoare de aproximativ 10 Euro. Cadouri, pentru ca bineinteles o sa vina si Mos Craciun!
Ca sa nu imi mai storc mintea ca alte dati, cautand mancaruri specifice romanesti (si care sa fie oarecum si in ton cu evenimentul si sa placa si altor natii, etc), am decis sa fac mancaruri “frumoase” in ton cu Craciunul.
Rezultatul:
- Pinguini de aperitiv
- Oua umplute – oameni de zapada
- Salata de vinete bradut
- Salata de icre – om de zapada
- Ciocolata alba de casa – om de zapada
- Tort de ciocolata alba – suport pentru figurinele pregatite din timp (dupa ce pun pozele o sa intelegeti despre ce vorbesc)
Pinguinii i-am mai facut si cu alte ocazii, doar ca acum m-am cam luat cu vorba si am umplut mai multe burti decat vroiam, asa ca am ajuns in final sa fac cam 100 de bucati. Un pic cam migalosi, dar daca aveti rabdare, se fac! Reteta e aici, trecuta la Papa bun (poate ar trebui sa am si rubrica Papa frumos)
Ouale umplute in forma de oameni de zapada le fac pentru prima data si sunt tare dragute si chiar se fac usor si rapid. Reteta e aici.
Salata de vinete – ar putea fi romaneasca. Eu am facut-o ”la interes”, ca este verde si am putut sa ii dau forma de bradut.
Salata de icre – am facut-o pentru ca se modeleaza usor in om de zapada, deci tot ”la interes”.
Ciocolata de casa mi se pare ca se potriveste foarte bine cu perioada Craciunului. Poate pentru ca primeam mereu de la unii profesori cand mergeam cu colindul. Oricum, eu mi-am cumparat o tava in forma de om de zapada, asa ca trebuia sa o umplu cu ceva alb. Reteta e cea pe care o face mama de cand ma stiu (de la ea am luat-o) si am trecut-o si in ”caietelul meu cu retete”, adica aici.
Am tot vazut pe net diverse figurine de Craciun facute in casa si vreau de multa vreme sa incerc sa fac si eu. M-am pregatit din timp, am cumparat martipan rosu si verde, nougat, pentru ca e maro si am gasit reteta de pasta alba pentru figurine. Restul a fost ca o joaca cu plastilina. Am facut un Mos Craciun, un bradut, cadouri si un om de zapada. Intentia a fost sa fac si sanie pentru Mosu’ si un ren, doar ca maro-ul meu a lasat de dorit. Nougat se pare ca nu merge folosita la figurine – se topeste prea repede, devine prea moale si lipicioasa, asa ca am renuntat sa o mai folosesc.
Dupa ce m-am vazut cu figurinele, aveam nevoie de un cadru in care sa le pun – un tort alb ca zapada. Si nu am vrut sub nicio forma sa am frisca pe el. Am cautat si tot cautat, pana la urma una din cartile cu retete primite de ziua mea m-a salvat. Am gasit exact ce vroiam: un tort delicios si finut.
Tortul de ciocolata alba, desi foarte usor de preparat, mi-a dat ceva dureri de cap aseara. In primul rand am cumparat o tava cu pereti detasabili de 20 cm special pentru el (asa zicea reteta, ce sa fac!). Blatul a fost usor de facut, tragedia a aparut cand am vazut ca, crema curge prin imbinarile de la forma. A trebuit sa pun o folie in forma intai, dupa care totul a fost ok. Pana azi, cand a trebuit sa il mut pe farfurie. Am avut noroc insa si nu am facut o istorie. Tortul s-a lasat mutat chiar usor, spre bucuria mea. La gust pare absolut delicios, mi-ar fi parut tare rau sa il stric. Mai multe despre el am scris aici.
Cam atat am pregatit noi pentru party, mari emotii la carat avem acum.
Si...dovada:
Now it's time for party!
joi, 9 decembrie 2010
Sirop de tuse
Desi am avut toata buna intentia de a ma duce la serviciu azi, un acces de tuse si cele -8 grade pe care le arata termometrul de dimineata m-au convins sa lucrez de acasa. Se pare ca tusea adevarata de-abia acum incepe...
Primul lucru care mi-a trecut prin cap, a fost siropul de ridiche neagra dar, cum la suedezi nu se gasesc ridichi negre, a trebuit sa gasesc o alternativa. Si am ales siropul de ceapa.
Reteta suna asa: 100 g ceapa tocata marunt, fiarta in 200 ml de apa, timp de 10 minute. Se strecoara, se adauga 2 linguri pline cu miere si se mai fierbe un pic (se zice ca se fierbe pana se obtine un sirop gros, numai ca la mine era asa de putin, ca am crezut ca se evapora tot daca il fierb prea mult. Se intareste oricum cand se raceste). Este f bunut la gust si, sper ca si eficient. Nu va asteptati sa iasa prea mult, ganditi-va la ce puneti in el: ceapa se scoate, apa se evapora la fiert. Mie mi-au iesit vreo 20 ml cred. Data viitoare maresc doza.
miercuri, 8 decembrie 2010
Bolnavioara...
Nu m-am dus luni la bazin, la serviciu nu am ajuns, am fost doar la clienti la sedinta. Am baut o tona de ceai si am mancat miere cat nu am mancat in total toata viata pana acum, portocale si lamai, facut bai fierbinti si...soooomn.
Ieri am stat acasa sa zac, iar azi am lucrat de acasa. Nu am vrut sa ies in aerul rece de afara, pentru ca inca nu mi-a trecut raceala. Maine insa o sa incep sa ma duc.
A venit si mosul:
Acum il asteptam pe urmatorul...probabil Mos Craciun, iar apoi pe Mos Gerila si apoi cred ca se termina mosii :((, cel putin pe anul asta.
Progresam cu suedeza. SO isi face temele si imi pare bine ca m-am gandit sa ii dau traduceri din romana in suedeza, pentru ca e cea mai buna metoda sa invete. Eu nu am avut ocazia sa fac astfel de traduceri la scoala, dar sunt convinsa ca il solicita intr-o mare masura. Pentru ca eu tot insist pe varianta de a invata prin a scrie, am inceput de aseara sa ii dau si dictari scurte. Va primi in fiecare seara cate o ”portie”. In schimb, cu lectiile din carte tot in ritm de melc inaintam. Dar e bine si un pic decat deloc!
Cum nu am iesit de acasa, nu am nicio noutate. Ascult Kiss FM, asa ca stiu toate ofertele din Metro si Carrefour :).
Temperatura de afara se mentine la peste -10 grade.
duminică, 5 decembrie 2010
In asteptarea Mosului
Pauza lunga de suedeza isi spune cuvantul. Am incercat astazi sa facem o lectie, dar SO a adormit dupa numai 2 pagini (si alea terminate cu chiu cu vai). Saptamana trecuta mi-a venit o idee de cum sa incepem sa si scriem. O sa primeasca zilnic cate 20 de propozitii de tradus din romana in suedeza, tema pe care sa si-o faca la serviciu. Din nefericire, prima zi nu a fost un succes. Tema de vineri nu a fost rezolvata pe motiv de “mi-am uitat caietul acasa”. Eu ii scriu propozitiile in romana cand sunt in metrou, si i le dau pe foaie, iar vineri, cica, a uitat foita acasa. Sa speram ca nu se va mai repeta, ca sa nu fiu nevoita sa i le scriu pe mail apoi.
Azi am fost la Vällingby, asa cum ne propusesem. Am mers pe jos, iar asta la obosit pe SO in asa hal incat de cand s-a intors acasa ar dormi intruna. Poate i-ar face bine sa iesim la plimbare pe jos mai des in aerul rece. Se vede ca nu are antrenament.
A fost oricum mai cald azi, iar pe afara era puzderie de copii la derdelus.
Gripa/raceala nu pot sa spun ca vine sau nu, sunt cam in acelasi stadiu. Pe langa ceai si tinctura de propolis, incerc si varianta ”cui pe cui se scoate”. Asa ca am iesit azi pe afara, maine ma duc la bazin si, vom vedea ce va mai fi.
Eu mi-am cam incheiat activitatea pe ziua de azi, m-am spalat, pieptanat, facut bagajul de maine, iar acum nu mai am decat sa il astept pe Mosu’. Si, pentru ca stiu ca vine doar cand dorm, poate o sa ma culc.
Noapte buna si un Mos darnic va doresc la toti!
Leacuri babesti
M-au apucat aseara o durere de gat si o stare de raceala. Durerea de gat am avut-o de fapt toata ziua de ieri, m-am trezit cu ea si am justificat-o prin aerul uscat din dormitor. Aseara insa...starea de raceala m-a cam speriat. Asa ca, am baut 2,5 litri de ceai de tei cu miere si lamaie (eu, care urasc ceaiul!), am mancat 3 portocale (incercand sa indes in mine cat mai multa vitamina C), am facut o baie fierbinte la picioare (cu sare – de mare chiar, ca de-aia aveam; nu stiu daca sarea ajuta la ceva, dar asa imi amintesc eu ca se face) si de cate ori m-am trezit azi-noapte am mancat cate o lingurita de tinctura de propolis (am vazut apoi ca are alcool de 25%, sper ca nu se pune!).
Azi m-am trezit cu mai putine simptome de raceala (poate apar seara), dar durerea de gat persista. Asa ca am facut o MBS (pentru necunoscatori, MBS = mamaliga cu branza si smantana) si o sa fac mai tarziu si o supa de pui de papat fierbinte. Sper sa ma rezolv rapid. Si acum daca ma gandesc mai bine, ar putea fi chiar gripa, avand in vedere ca multi dintre colegii mei au fost bolnavi in ultima vreme. Poate o sa ma vaccinez totusi, cat mai curand, mai ales daca ma gandesc la ”vacanta” de anul trecut petrecuta in tara, bolind.
Nu pare foarte frig azi, dar e innorat si cam trist. Probabil o sa iesim prin Vällingby sa il cautam pe Mosu’.
sâmbătă, 4 decembrie 2010
Sambata si... shopping!!!
Am ajuns in sfarsit la shopping azi si, desi nu am avut prea mult succes, a fost foaaarte placut. Eu mi-am gasit in sfarsit costum de baie sa imi placa (da, unii fac baie si in decembrie), iar SO si-a mai luat cutiute peste cutiute sa isi sorteze prostioarele din casa si din masina. Am luat si figurine anti-alunecat pentru cada, pentru ca cei cu burtile mai mari sa nu alunece sa cada.
Bradul de Craciun din Outlet (zapada e naturala, evident):
Cada cu pestisori si delfinasi:
Si am uitat sa va prezint noua mea pernita de dormit, pe care mi-a adus-o Mos 1 Decembrie.
Arata asa:
Se doarme pe ea asa:
...si e absolut super confortabila.
Maine noapte tre’ sa vina Mos Nicolae si de-abia astept sa vad ce surpriza imi pregateste.
Let the parties start!
Intr-adevar, asa cum banuiam, frigul de Germania e mai bland! Ieri au fost -4 grade, si a nins cu intreruperi cam toata ziua. Deja -4 grade par usor de acceptat. Cel putin asta e parerea mea. Vorbeam cu niste colegi zilele trecute. Ei cred ca -1 grad e mai frig decat -20, pentru ca e mai multa umezeala. Pentru mine termometrul are ultimul cuvant!
Am dormit in sfarsit suficient, 12 ore! Am cazut lata aseara, dar in sfarsit simt ca m-am mai odihnit. SO a venit joi aproape de 12 noaptea si a mai avut puterea sa stea sa isi desfaca bagajul. A avut o calatorie plina de emotii, multe zboruri au fost intarziate zilele trecute, si-a schimbat biletele, dar e bine ca totul s-a terminat cu bine si nu a fost nevoit sa stea vreo noapte in plus prin Frankfurt, Munchen sau Luxemburg.
A inceput sezonul petrecerilor. Ieri a fost prima, la mine la firma, saptamana asta avem joi cu ECDC-ul si sambata la seful lui SO, iar apoi eu mai am una saptamana urmatoare, miercuri, cu firma. Si apoi venim in tara sa petrecem in continuare.
Astept sa se trezeasca SO sa il scot la shopping, ca tare am chef!
joi, 2 decembrie 2010
Joi nu e ca vineri
Bucurie, bucurie mare! Se zice ca zapada si frigul de la rusi ne vor parasi curand. Vor veni in schimb zapada si frig din Germania…sper ca mai blande.
SO este in avionul spre Stockholm. Astept din moment in moment sms-ul de aterizare. A avut o excursie plina de stres in ceea ce priveste zborurile.
Frigul ma oboseste teribil. As dormi vreo doua saptamani in continuu.
Sunt inscrisa oficial in sistemul de asigurari suedez! (in sfarsit!)
Inca o zi si…week-end!
miercuri, 1 decembrie 2010
17 grade
Minus, bineinteles, ce credeati?
SO a ajuns cu success ieri la Luxemburg. Eu am dormit de la 9 seara la 6 dimineata. O placere sa iesi la 6 in -17 grade. Te trezesti instantaneu.
Maine vine SO.
Vineri avem party la mine la firma.
Asteptam week-end-ul, ca de obicei.
La multi ani, Romania!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)