sâmbătă, 10 aprilie 2010

Spalatoria



Azi am spalat pentru prima data de cand suntem aici, asa ca am facut cunostinta cu spalatoria de aici. E mai mare ca cea din Solna, dat fiind faptul ca sunt si mai multe familii care o folosesc. Programarile se fac pentru 2 sau 4 ore.Cum aveam multe haine de spalat si nestiind cat dureaza o spalare cu noile masini, noi ne-am rezervat o tura de 4 ore, de la 14 la 18.
Sunt 6 masini de spalat si 2 uscatoare de rufe, plus o camera de uscat chestii mai mari, gen paturi. 3 masini si un uscator sunt pentru rezervarile de 2 ore, iar celelalte 3 masini si un uscator pentru rezervarile de 4 ore, astfel ca pot spala 2 in acelasi timp. Din cele 3 masini de spalat , 2 sunt normale, cu capacitate de 5 kg, iar a treia are capacitate de 10 kg.
Accesul la spalatorie se face pe baza de cheie magnetica, si numai cu ea se fac si rezervarile.
Nestiind cum sunt impartite masinile de spalat, cand am ajuns am ales unul din cele 2 grupuri, am pus hainele, detergent, si cand sa le dau drumul…nu pornea niciuna din masini. M-am mai uitat, m-am mai invartit, crezand ca fac ceva gresit. Noroc ca mai era o fata pe acolo care spalase mai devreme si care isi strangea rufele . Am intrebat-o care e problema, si m-a luminat. Grupul de masini pe care il alesesem era cel destinat turelor de 2 ore, iar masinile sunt blocate daca nu sunt rezervate. Dupa cum am inteles, eu pot sa spal decat in orele rezervate, si numai la masinile rezervate. Bine de stiut! Asa ca am scos rufele, le-am mutat in masinile destinate turelor de 4 ore, si de aici totul a mers brici. Programul normal de spalat e de 1 ora, deci putem spala pana la 20 kg de rufe intr-o ora. Iar apoi vine partea minunata: uscatoarele de rufe! Sunt foarte fericita ca avem, pentru ca e mare lucru sa ai rufele curate si uscate inapoi pe raft in aceeasi zi. E un singur uscator pe tura, dar e mare, si usuca 2 masini de haine in 30 – 45 de minute.
Mai exista mese pentru impachetat si cosuri cu rotite pentru plimbat rufele de la masina la uscator si de la uscator la masa.
Asa ca spalatul nostru a durat mai putin decat ne-am fi asteptat, si asta in conditiile in care nu stiam care e treaba pe acolo. Probabil 2 ore sunt suficiente, asa ca urmatoarea rezervare am facut-o deja, vineri intre 20 si 22.

Un comentariu: