duminică, 28 martie 2010

Flygande Jakob



Asa se numeste reteta suedeza pe care am incercat-o eu azi, iar in traducere inseamna “Jakob zburatorul”. Stiu ca nu indeplineste nici criteriile Montignac, si poate fi considerata chiar nesimtita din punct de vedere al caloriilor, grasimilor sau combinatiilor de alimente, dar o data merita incercata.
Reteta e dupa cum urmeaza:


Ingrediente:
1 kg piept de pui dezosat
140 g bacon
500 ml smantana lichida care se bate cu telul (si se intareste ca frisca)
3 banane
150 g alune
200 ml sos de chilli


Preparare:
Pieptul de pui se taie maruntel si se caleste pana capata o culoare apetisanta. Se caleste si baconul maruntit si el. Se pun intr-un vas termorezistent, iar peste ele se presara bananele feliate si alunele. Smantana se bate si se amesteca cu sosul de chilli, iar apoi se toarna in vasul termorezistent peste cele de mai sus si se baga la cuptor 30 min la 225 de grade.
Se serveste cu orez fiert (orez cu bob lung).
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu