vineri, 15 iulie 2011

Tortulet alb inghetat



Ingrediente:
- 12 biscuiti digestivi
- 75 g unt

- 250 ml frisca
- 100 g branza philadelphia
- 200 g ciocolata alba (de calitate)

Reteta originala era cu biscuiti cu cacao, dar eu incerc sa evit cacaoa unde se poate - i-am inlocuit cu biscuiti digestivi.

Mod de preparare:
Blatul se face amstecand biscuitii zdrobiti cu untul topit. Il punem intr-o forma de 20 cm (eu am avut cu pereti detasabili), acoperind doar fundul formei, nu si peretii. Pentru crema se topeste ciocolata (intr-un vas pus in alt vas cu apa pe foc). O lasam sa se raceasca si incorporam apoi branza, iar in final frisca batuta. Se toarna crema peste blat si se da la congelator.
Cum a fost facut la o zi mare :), l-am decorat corespunzator. (Mi-a facut SO observatie ca nu e apetisanta culoarea cu care am scris...e rezultata din afine amestecate cu frisca; voi folositi culori mai vii, daca aveti din ce sa le obtineti)



PS: Se scoate din congelator cu cel putin o jumatate de ora inainte de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu