marți, 5 iulie 2011
Deliciul alb
Am sarbatorit ieri nunta de bumbac. Si, pentru ca nu am iesit nicaieri ne-am rasfatat cu un desert “home made”, care ne-a impresionat toate papilele gustative. Aveam un semn pus la reteta asta de ceva vreme, dar asteptam o ocazie speciala sa o incerc, iar acest eveniment a fost tocmai potrivit.
Reteta am gasit-o intr-una din cartile mele suedeze si suna cam asa:
Ingrediente:
- 2 linguri zahar
- 5 linguri apa
- 300 g ciocolata alba
- 3 oua
- Putin peste 300 ml frisca lichida ( eu am pus 330)
Mod de preparare:
Se pune zaharul cu apa pe foc si se lasa sa fiarba 1-2 minute, pana se face un sirop. Dam la o parte de pe foc si adaugam ciocolata. (Ca sa se topeasca toata ciocolata eu am mai pus-o cu grija cate putin pe foc). Dupa ce s-a topit ciocolata se adauga galbenusurile si se amesteca bine. In momentul asta o sa aiba aspectul unei maioneze. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Batem si frisca si o adaugam si pe ea in compozitie. Asta e tot! Se pune foita de aluminiu intr-o tava de ce forma vreti si se da la congelator. E bine sa o lasati peste noapte (asa scrie la carte – eu am lasat-o de dimineata pana seara si a fost f buna, inghetata, la fel ca a doua zi). Ii scoateti foita de aluminiu si o ornati cum vreti.
Are un singur defect: este extrem de buna!!! Dupa cum ati banuit, eu am botezat-o asa :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu