Ingrediente (pentru 12 painici mici):
- 25 g drojdie proaspata
- 5 dl apa rece
- 1 lingura miere
- 1,5 lingurite sare
- 1 lingura ulei de masline
- 9-10-11 dl faina (in functie de faina)
- 25 g drojdie proaspata
- 5 dl apa rece
- 1 lingura miere
- 1,5 lingurite sare
- 1 lingura ulei de masline
- 9-10-11 dl faina (in functie de faina)
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza painicile (mici, ca vor creste). Se pun in tava si se lasa la rece sub un prosop, de seara pana dimineata. Se coc la 230 de grade 15-17 min.
Nu necesita framantare. Pentru ca timpul de crestere e asa mare, puteti micsora cantitatea de drojdie. Eu schimb cantitati de faina alba cu faina de secara, graham sau ce mai am pe acasa. Pe deasupra se pot pune seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac, susan sau sare de mare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu