miercuri, 16 noiembrie 2011

Placinta italieneasca



Ingrediente:

- aluat placinta (sau aluatul traditional facut din faina, unt, smantana – ca aici, dar injumatatiti cantitatile)
- 4 rosii potrivite
- o ceapa galbena taiata fin
- 2 catei de usturoi
- 50 g rosii uscate in ulei
- 75 g masline verzi fara samburi
- 75 g masline negre fara samburi
- 50 g parmezan
- 50 ml smantana de gatit
- 100 g cascaval ras
- 4 oua

Mod de preparare:
Am folosit o forma mica, de 28 cm x 18 cm. Se intinde aluatul in forma, imbracand bine peretii. Se coace blatul la 200 de grade timp de 10 minute. Intre timp pregatim umplutura. Rosiile se taie fasiute, ceapa fin, usturoiul se piseaza, rosiile uscate se taie dupa plac, maslinele se taie rondelute (in cazul in care nu ati cumparat direct rondele) – merg si intregi, parmezanul se rade. Toate astea se amesteca cu ouale si cu smantana de gatit, se pun peste blatul copt si se presara deasupra cascavalul ras.
Se da la cuptor 40 de minute la 200 de grade.
Iese o placinta racoritoare, foarte buna si calda si rece, la micul dejun, cina, sau, daca nu sunteti carnivori, chiar la pranz. Noua ne-a placut tare mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu