vineri, 30 iulie 2010

Are balta peste!



Au mai trecut doua zile in care nu am dat niciun semn de viata pentru ca ne facem de lucru, sau mai precis ne gasim de plimbat si ajungem tarziu acasa si daca mai vedem un film, bine, daca nu cadem rupti in fata televizorului (am zis eu ca e periculos sa avem multe canale).
Ieri, de exemplu, ne-am "omenit". Si, dupa ce ne-am invartit de cateva ori in jurul unei taverne grecesti (unde ne propusesem sa mancam), cautand loc de parcare, ne-am dat seama ca era inchisa – multe restaurante sunt inchise vara, cand suedezii sunt plecati in concedii. Asa ca am decis sa nu mai cautam in centru, ci am venit la noi in cartier si am mers la o carciuma din ”sat”. Mai mult, am lasat masina acasa, ca sa ne ”cinstim” cum se cuvine. Am venit apoi acasa si ne-am uitat la un film – nu de alta, dar nu se facuse 1 – ora noastra de somn.
Dintr-un exces de lene, am decis sa lucrez de acasa azi, sa nu ma mai si deplasez pana la serviciu, mai ales ca suntem asa putini in perioada asta si se simte puternic izul de concediu. Believe it or not, am lucrat mai cu spor de acasa decat daca m-as fi dus la serviciu. Ma declar chiar multumita.
SO a venit la 17:30 de la serviciu azi si atunci mi-am incheiat si eu “programul”. Si, fara niciun plan, desi astia de la meteo anunta ploaie in continuu, ne-am decis sa luam barca si sa iesim pe lac. Ne-am urnit rapid, intr-o jumatate de ora, si am avut bafta sa gasim un loc de lansat barca la doar 10 km de casa. (Daca nu stiti, prima data cand ne-am plimbat cu barca am lansat-o de la 50 km de casa, iar a doua oara la 30 km, acum la 10…suna a progresie aritmetica, sa vedem data viitoare ce mai gasim :D).
Spor am avut si la umflat barca, in doar 40 de minute eram gata de plecat pe lac. Nori grosi plumburii alergau vijelios pe cer, si chiar ne-a fost un pic teama sa nu ne apuce ploaia – dar la cum ne pacalesc astia ca ploua mereu, noi nu mai apucam sa ne ducem pe lac.
Am avut parte de cele mai mari valuri de pana acum, valuri care au reusit sa ne ude pana la piele rapid. Dupa un traseu nu foarte lung, am ajuns pe langa Drottningholm – unde e palatul regelui. Ne-am oprit barca pe insula de vis-a-vis de palat, si am avut onoarea sa pescuiesc cu vedere la palatul lui Gustav.
Pescuit e cam mult spus, ca am stat cu undita in apa mai putin de 5 minute, timp in care SO m-a barait in continuu la cap ca sunt o criminala, ca omor pestii nevinovati. Am prins 3 pesti (cat mana mea – si mana mea e mare!) pe care i-am aruncat inapoi in apa. Undita mea de 200 kr s-a rupt la primul peste mai mare – mi-am pierdut tot firul cu inelul de care se tinea cu tot .Ca un pescar adevarat aveam diverse alte carlige si carligute, inele si inelase, incat am reusit sa improvizez un nou fir. In jumatatea de ora cat ne-am pregatit de plecare am facut si mamaliga pentru pesti – pentru ca nu stiu inca de unde sa cumpar rame si viermisori. Ii cumparasem totusi o mancare speciala pentru pesti, care se pare ca functioneaza – n-as fi crezut. Are culoarea verde fosforescent si chiar niste sclipici prin ea, miros nu prea frumos, dar se pare ca pestelui ii place.
Acum nu stiu daca balta aia e plina de pesti acolo, in fata la Gustav, dar mie mi-a tras pestele tot timpul cat am stat, si sper sa mai mergem sa pescuim mai mult timp.
Dupa doua ore de plimbare – uzi leoarca – am revenit la tarm. Am strans barca in 30 minute si am pornit inspre casa. Cu asa eficienta, sa tot mergi cu barca.
M-am mai incalzit cu o baita fierbinte, iar acum o sa ne uitam la un film – you know, ca sa se faca ora 1.
Saptamana asta e parade gay in Stockholm, asa ca maine poate iesim si noi sa ii vedem pe “frumusei” si “frumusele”.
Si, daca nu maine, poimaine mai dam sigur o fuga pe lac!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu