joi, 1 mai 2014

Tort de zmeura cu crema de branza


Am cautat indelung o reteta de tort  ”demna” de ziua Cristinei. Asta a fost cea castigatoare. Mie mi-a placut foarte tare, dar unii au fost de parere ca a fost un pic prea dulce. O sa o repet (cu siguranta) scazand cantitatile de zahar, dar pana atunci voi posta reteta “originala”.

Ingrediente: (1 cup = 237 ml)
Blat:
-        1 ¾ cups faina
-        2 lingurite de praf de copt
-        ½ lingurita sare
-        1 cup nuci macinate
-        1 ½ cups frisca (sa nu fie dulce)
-        1 ½ cups zahar
-        3 oua
-        3 lingurite extract de vanilie

Crema 1:
-        225 g crema de branza Philadelphia
-        1 cup zahar
-        1/8 lingurita sare
-        1 lingurita extract de vanilie
-        1 ½ cups frisca (neindulcita)

Crema 2:
-        1 borcan de 340g dulceata de zmeura (sa fie mai acrisoara)

Mod de preparare:
Blatul:
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se pregatesc doua forme de 23 de cm.
1.Se amesteca faina, praful de copt, sarea si nucile.
2.Se bate frisca tare.
Ouale cu zaharul si vanilia se bat la cea mai mare viteza a mixerului/robotului de bucatarie timp de  5 minute,apoi se incorporeaza amestecului (1), concomitent cu frisca (2).
Se imparte compozitia in cele doua forme pregatite si se coace aproximativ 30 de minute (sau pana trece testul scobitorii). Se lasa la racit cel putin 15 minute scoase din forme.

Crema 1:
Se amesteca zaharul, sarea, vanilia si crema de branza. Frisca se bate tare si se adauga amestecului cu crema de branza.

Asamblare:
Se taie orizontal fiecare blat in doua, astfel incat sa avem patru straturi.
Se pune primul strat de blat, un strat din crema 1, alt strat de blat, dulceata de zmeura, alt strat de blat, crema 1, ultimul strat de blat, dulceata de zmeura, iar de jur imprejur se imbraca in crema 1. Puteti sa mai pastrati din crema 1 si sa decorati peste stratul de dulceata.

Eu l-am imbracat si decorat cu pasta de zahar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu