Am cautat
indelung o reteta de tort ”demna” de
ziua Cristinei. Asta a fost cea castigatoare. Mie mi-a placut foarte
tare, dar unii au fost de parere ca a fost un pic prea dulce. O sa o repet (cu siguranta) scazand cantitatile de
zahar, dar pana atunci voi posta reteta “originala”.
Ingrediente: (1
cup = 237 ml)
Blat:
-
1 ¾
cups faina
-
2
lingurite de praf de copt
-
½
lingurita sare
-
1 cup
nuci macinate
-
1 ½
cups frisca (sa nu fie dulce)
-
1 ½
cups zahar
-
3 oua
-
3
lingurite extract de vanilie
Crema 1:
-
225 g crema de branza Philadelphia
-
1 cup
zahar
-
1/8
lingurita sare
-
1
lingurita extract de vanilie
-
1 ½
cups frisca (neindulcita)
Crema 2:
-
1
borcan de 340g dulceata de zmeura (sa fie mai acrisoara)
Mod de preparare:
Blatul:
Se incalzeste cuptorul
la 175 de grade si se pregatesc doua forme de 23 de cm.
1.Se amesteca
faina, praful de copt, sarea si nucile.
2.Se bate frisca
tare.
Ouale cu zaharul
si vanilia se bat la cea mai mare viteza a mixerului/robotului de bucatarie
timp de 5 minute,apoi se incorporeaza
amestecului (1), concomitent cu frisca (2).
Se imparte compozitia in cele doua forme pregatite si se
coace aproximativ 30 de minute (sau pana trece testul scobitorii). Se lasa la
racit cel putin 15 minute scoase din forme.
Crema 1:
Se amesteca
zaharul, sarea, vanilia si crema de branza. Frisca se bate tare si se adauga
amestecului cu crema de branza.
Asamblare:
Se taie orizontal
fiecare blat in doua, astfel incat sa avem patru straturi.
Se pune primul
strat de blat, un strat din crema 1, alt strat de blat, dulceata de zmeura, alt
strat de blat, crema 1, ultimul strat de blat, dulceata de zmeura, iar de jur
imprejur se imbraca in crema 1. Puteti sa mai pastrati din crema 1 si sa
decorati peste stratul de dulceata.
Eu l-am imbracat si
decorat cu pasta de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu