Ingrediente:
-
200 g
marshmallows albe
-
2 linguri
apa
-
2
linguri unt de cocos
-
400-500
g zahar farin
Mod de preparare:
Se pun toate
ingredientele in afara de zahar intr-un bol si se baga in cuptorul cu
microunde. Dupa 30 de secunde, scoateti si amestecati. Trebuie ca toate
marshmallow-urile sa se inmoaie. Este gata cand, dupa ce ati amestecat, se formeaza
o crema alba omogena. (in general nu dureaza mai mult de 2 minute, dar depinde
de puterea cuptorului cu microunde).
Incorporati apoi zaharul farin putin cate putin si
amestecati bine. Cand se mai
intareste incepeti sa il framantati cu mana, ca sa va dati seama cand e
suficient. E gata cand pasta nu mai este lipicioasa. Nu puneti prea mult zahar
deodata. E important sa fie o pasta elastica sa poata fi modelata, nu prea
tare.
Marshmallow-uri
exista in culori variate, eu prefer sa fac pasta alba si sa adaug eu coloranti
in functie de ce culori doresc. Pentru colorare se framanta ulterior pasta alba
cu ce colorant doriti. Eu am facut roz (cu colorant rosu), galben, albastru,
verde (galben + albastru), mov (rosu + albastru) si portocaliu (rosu + galben).
E mai greu de obtinut culoarea rosie. Anul trecut am facut si maro,
adaugand cacao (odata cu zaharul farin).
Torturi facute cu
pasta de zahar:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu