joi, 30 octombrie 2014

Painici pentru micul dejun



Am gasit saptamana asta intr-o revista o reteta foarte tentanta de painica – pentru ca suna bine si in primul rand pentru ca este extrem de usor de facut. Aseara am apucat in putinele mele minute libere sa pregatesc aluatul, iar de dimineata sa coc painicile. Reteta este pentru 12 painici mici :)


Ingrediente:

-        2,5 dl iaurt (3% grasime)
-        2,5 dl apa rece
-        25 g drojdie proaspata
-        1,5 lingurite sare
-        1 lingura miere
-        10 dl faina (600 g)
-        2 linguri ulei de masline
 
Mod de preparare:
Se pun iaurtul cu apa si drojdia intr-un castron si se amesteca bine pana se dizolva drojdia. Se adauga sarea, mierea si faina si se framanta 10 minute (eu am framantat doar pana s-a incorporat faina). Se pune in folie de plastic la frigider si se lasa peste noapte (atentie, creste! Al meu iesise partial din folie).
De dimineata se porneste cuptorul la 250 de grade. Cu mainile pline de ulei se formeaza 12 painici mici si se pun in tava pe foaie de copt. Se coc in mijlocul cuptorului timp de 25 de minute. (Turnati si un pahar cu apa in cuptor cand bagati painicile la copt, ca sa faca o coaja mai crocanta)
Bune tare!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu