Ieri am facut
chiftelute de naut, pentru ca aveam o punga de naut prin casa care plangea de
singuratate si m-am gandit sa il crut. L-am pus in apa cu o seara inainte desi
nu eram decisa ce sa fac cu el, pana cand a trebuit sa ii fac ceva, ca se
umflase serios si nu mai era cale de intoarcere. Atunci a intervenit o fituica
rupta dintr-o revista cu retete:
Ingrediente:
-
4 dl
naut uscat (320 g)
-
2
cepe taiate
-
1 dl
rosii uscate (la soare) in ulei
-
2 dl
patrunjel tocat
-
1 dl
pesmet
-
sare
-
piper
-
ulei
pentru prajit
Mod de preparare:
Se lasa nautul in apa (cel putin 12 ore, la mine a stat vreo
24). Se taie ceapa marunt, rosiile
si patrunjelul. Se paseaza nautul si se amesteca cu ingredientele taiate mai
sus (eu le-am bagat pe toate la robot). Se adauga pesmetul si condimentele (eu
am mai pus si alte condimente, gen boia, chimen macinat, coriandru)
Se amesteca toate
bine si apoi se modeleaza chiftelele in mana si se prajesc in ulei. Se
fac foarte repede si sunt foarte bune (recomand sa fie mancate cu o felie de
paine cu zacusca picanta sau cu o salata). E o reteta perfecta pentru zilele de
post, sau cand vreti sa mai evitati carnea.
Din nautul ramas (punga mea avea 500 g) am facut azi supa crema de naut - alta varianta de papa cu proteina vegetala :)
Borgata Hotel Casino & Spa - Mapyro
RăspundețiȘtergereWelcome 경산 출장샵 to the Borgata Hotel Casino & 용인 출장안마 Spa. The only place to book a stay in Atlantic City, 강릉 출장샵 NJ. Book online or call 익산 출장안마 now! 여주 출장안마