Stiu ca de-abia
maine se mananca mucenicii, dar noi i-am facut de ieri. Cei mai buni mucenici!
E prima data cand
fac si reteta e urmatoarea:
Ingrediente:
Mucenici:
- 250 g faina
- 120 ml apa
- un praf de sare
Sirop:
- 300 ml zahar
- 3 l apa
- scortisoara
- 200 g nuca macinata
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Pentru mucenici,
se amesteca toate ingredientele. Coca rezultata se intinde si se taie cu
diverse forme – noi am inceput sa facem 8-uri (traditionali), dar pentru ca
erau dificil de facut, am continuat cu toate cifrele. Si da, eu am avut ajutor la treaba asta migaloasa:
Eu i-am copt in cuptor la 170 de grade pana mi s-a parut mie
ca s-au uscat.
Siropul l-am facut in mare fuga. Am fiert intai apa cu
zaharul, zaharul vanilat si scortisoara, am aruncat apoi mucenicii si i-am
fiert vreun sfert de ora, 20 de minute, iar spre final am pus nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu