Probabil ca le stiti prea bine, sunt niste lipii mexicane (cred) care
se folosesc in diverse feluri de mancare (tacos, quesadilla, burrito). Pana
acum am tot cumparat, desi nu mi-a placut niciodata aroma de otet (sau ceva asemanator cu aroma de otet) pe
care o emana (am incercat toate variantele de pe aici, ecologice si
neecologice, toate au acelasi miros). Pentru
prima data le-am facut si acasa si sunt extrem de multumita si incantata de
rezultat.
Ingrediente:
- 2 cups faina (1 cup = 237 ml)
- 1 lingurita de praf de copt
- ½ lingurita de sare
- 15 g unt
- 115 ml apa calduta (sau pana la 180 ml, in functie de faina)
Mod de preparare
Se amesteca faina
cu praful de copt si sarea, se incorporeaza untul (cu mana, sa se inmoaie), iar
apoi se adauga apa calduta. Trebuie sa rezulte o coca elastica ce se acopera cu
folie de plastic si se lasa o jumatate de ora sa se ”odihneasca”. Se ia apoi
cate o bucata de coca cat o caisa si se intind foarte bine (eu le-am intins cat
de bine am putut, nu trebuie chiar sa se vada prin ele). Se prajesc in tigaia
bine incinsa (fara ulei, unt sau alte grasimi) cate 20-30 de secunde pe fiecare
parte.
Cu siguranta nu
voi mai cumpara din comert de-acum inainte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu