Am incercat in ultima vreme cateva retete
mai de copii, fara creme si eventual cu fructe. Una din ele este binecunoscuta
prajitura suedeza de banana (banankaka).
Ingrediente:
-
2 banane mari
coapte bine (sau 3 mai mici)
-
50 g unt
-
2 oua
-
2 dl zahar (120
g)
-
3 dl faina (180
g)
-
0,5 dl lapte
-
2 lingurite
praf de copt
-
2 lingurite
zahar vanilat
-
1 lingurita
scortisoara
Mod de preparare:
Se topeste untul. Se bat ouale cu zaharul. Se amesteca
faina cu praful de copt, zaharul vanilat, si scortisoara si se adauga peste
ouale batute. Se adauga untul si bananele pasate. Se unge o forma de 26 cm si
se tapeteaza cu fulgi de ovaz (sau cu ce vreti voi). Se baga la cuptor 40-50 de
minute la 175 de grade.
Se serveste cu sos de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu