luni, 18 februarie 2013

Prajitura de banane




Am incercat in ultima vreme cateva retete mai de copii, fara creme si eventual cu fructe. Una din ele este binecunoscuta prajitura suedeza de banana (banankaka).

Ingrediente:
-        2 banane mari coapte bine (sau 3 mai mici)
-        50 g unt
-        2 oua
-        2 dl zahar (120 g)
-        3 dl faina (180 g)
-        0,5 dl lapte
-        2 lingurite praf de copt
-        2 lingurite zahar vanilat
-        1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:
Se topeste untul. Se bat ouale cu zaharul. Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilat, si scortisoara si se adauga peste ouale batute. Se adauga untul si bananele pasate. Se unge o forma de 26 cm si se tapeteaza cu fulgi de ovaz (sau cu ce vreti voi). Se baga la cuptor 40-50 de minute la 175 de grade.
Se serveste cu sos de vanilie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu