joi, 12 mai 2011

Tarta de lamaie



Daca tot am facut prajitura cu lamai verzi, cum sa nu facem si cu lamai galbene, ca doar sunt mult mai populare ca cele verzi?! Reteta asta am ales-o tot din faimoasele carti cu retete de dulciuri suedeze – simpla si rapida.

Ingrediente:
Blat:
- 100 g unt
- 200 g faina
- 2 linguri zahar
- 1 galbenus

Umplutura:
- 5 lamai
- 2 oua
- 275 g zahar
- 175 g migdale macinate
- 1 ¼ dl frisca lichida
- 1 dl apa

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru blat, se pune amestecul intr-o forma de 22 cm si se da la cuptor la 190 de grade pentru 15 min.
Pentru umplutura: Se bat ouale (intregi) cu 85 g de zahar si frisca lichida si se amesteca apoi cu migdalele macinate si sucul stors de la 3 lamai. Se toarna peste blat si se da la cuptor pentru 25 de minute.
Celelalte doua lamai se spala si se taie in felii subtiri. Se pune restul de zahar (190 g) cu apa (1 dl) pe foc pentru 5 minute, iar apoi se adauga feliile de lamaie si se fierb 10 minute in siropul de zahar. Se pun feliile de lamaie pe marginea tartei, iar siropul se toarna pe deasupra.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu