sâmbătă, 14 mai 2011

Cheesecake New York



Am postat o reteta de cheesecake suedeza si una de cheesecake romaneasca. Reteta fiind americana la origini, m-am gandit sa incerc si o varianta “de la ea de acasa” si am gasit aceasta reteta intr-una din cartile mele minune :).

Ingrediente:

Blat:
- 200 g biscuiti digestivi
- 50 g unt

Crema1:
- 2 oua
- 400 g branza Philadelphia
- 100 g zahar
- ½ lingurita esenta de vanilie

Crema2:
- 4 ½ dl creme fraiche
- 40 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie

Sirop:
- 55 g zahar
- 2 linguri apa
- 225 g zmeura si afine

Mod de preparare: Blatul, clasic - se amesteca biscuitii macinati cu untul - se pune intr-o forma de 20 cm cu pereti detasabili. Se face apoi crema 1, amestecand la robot toate ingredientele deodata. Se toarna amestecul peste blat si se da la cuptor la 190 de grade pentru 20 de minute. Crema 2 se face in acelasi fel: toate ingredientele se amesteca la robot deodata. Se pune in forma si se mai da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se pune in frigider. Trebuie lasata la frigider cel putin 8 ore inainte de a fi servita.
Siropul: Se pune zaharul cu apa pe foc pana se topeste zaharul iar apoi se adauga fructele si se lasa pe foc pana se ingroasa putin. Se pune peste cheesecake cand se serveste.
O sa arate cam asa:

Intrucat prajitura a fost facuta pentru CO cu ocazia implinirii minunatei varste de o luna, am "notat" momentul pe prajitura cu afine:

2 comentarii:

  1. Ha, ha, n-am mai vazut tort aniversar pentru asa varsta! Nici nu mi-a trecut prin cap! Ce frumos!
    Sa fie sanatoasa micuta si sa aiba noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rugaminte: poti sa faci etichete la retete si cand dau pe " papa bun" sa imi arate si titlurile, ca e greu sa caut in multitudinea de retete postate pana acum. pleeeeeease

    RăspundețiȘtergere