Ingrediente:
- 16 dl faina (950g)
- 4 dl zahar
- 200 g unt
- 2,5 dl sirop inchis la culoare (la noi se gaseste de cumparat)
- 1,5 dl apa
- 2 linguri bicarbonat
- ½ lingurita ghimbir
- ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita cuisoare
- + extra faina
Mod de preparare:
Se fierbe untul cu zaharul si cu siropul. Se da la o parte de pe foc, se toarna apa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca toate ingredientele uscate si se toarna peste ele compozitia de mai sus. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se baga a frigider. E bine sa se pregateasca cu o seara inainte de a-l coace.
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade.
Se intinde aluatul de 2-3 mm grosime si se decupeaza dupa formele de casuta. Se coace in mijlocul cuptorului 4 minute. Se scoate si se mai decupeaza o data cu un cutit ascutit cu lama subtire dupa formele de casuta (isi mai schimba forma la cuptor) si se mai coace pentru 5-7 minute.Se lasa sa se raceasca.
Casuta se lipeste cu zahar ars (ardeti zaharul intr-o cratita intinsa, ca sa incapa laturile peretilor la lipit).
Pentru decorat folositi glazura cumparata, sau faceti din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie.
De preferat sa se decoreze inainte de montaj (eu am decorat-o dupa si nu a fost nicio problema)
Pentru o casuta micuta ca a noastra ar trebui cam un sfert din compozitia de mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu