sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Tocana de vita



Daca sunteti lipsiti de inspiratie cand vine momentul sa gatiti (asa cum sunt eu in perioada asta), va prezint o reteta tomnatica, potrivita pentru week-end-urile ploioase din perioada asta.

Ingrediente:
o   1,3 kg carne de vita
o   5-6 morcovi (frumosi :D)
o   1 fir de praz
o   2 cepe
o   2 pumni de mazare
o   500 ml supa legume
Mod de preparare:
Se taie carnea de vita in cubulete mici cu latura de 2-3 cm. Prajim cubuletele de carne intr-o tigaie si apoi le scoatem (fara ulei) si le asezam intr-un vas termorezistent. Eu am pus un strat de carne amestecat cu rondele (mari de 1-2 cm grosime) de morcovi, apoi o parte din praz si toata mazarea, apoi iar carne cu morcovi, restul de praz si deasupra ceapa taiata felii mari (poate fi usor calita, daca vreti). Se toarna supa de legume peste ele, se acopera vasul si se baga la cuptor (eu le-am lasat o ora la 250 de grade cu caldura si de jos si de sus, si inca o ora la 210).
Se papa cu ce vreti voi, noi am facut orez cu verdeata ("arroz con verduras" la Spania) reteta proprie, cu mult, mult marar si patrunjel :)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu