Daca sunteti
lipsiti de inspiratie cand vine momentul sa gatiti (asa cum sunt eu in perioada
asta), va prezint o reteta tomnatica, potrivita pentru week-end-urile ploioase
din perioada asta.
Ingrediente:
o
1,3
kg carne de vita
o
5-6
morcovi (frumosi :D)
o
1 fir
de praz
o
2
cepe
o
2
pumni de mazare
o
500
ml supa legume
Mod de preparare:
Se taie carnea de
vita in cubulete mici cu latura de 2-3 cm. Prajim cubuletele de carne intr-o
tigaie si apoi le scoatem (fara ulei) si le
asezam intr-un vas termorezistent. Eu am pus un strat de carne amestecat cu
rondele (mari de 1-2 cm grosime) de morcovi, apoi o parte din praz si toata
mazarea, apoi iar carne cu morcovi, restul de praz si deasupra ceapa taiata
felii mari (poate fi usor calita, daca vreti). Se toarna supa de legume peste ele,
se acopera vasul si se baga la cuptor (eu le-am lasat o ora la 250 de grade cu caldura si de jos si de sus, si inca o
ora la 210).
Se papa cu ce
vreti voi, noi am facut orez cu verdeata ("arroz con verduras" la Spania) reteta proprie,
cu mult, mult marar si patrunjel :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu