Am gasit de curand niste retete
rapide de painici care ma salveaza pe mine in timpul saptamanii, seara, cand nu
prea am timp de nimic.
Ingrediente:
- 5 dl lapte
- 0,5 dl fulgi de ovaz
- 1 dl seminte de in
- 50 g drojdie
- 2 dl iaurt
- 2 linguri sirop
- ½ lingurita sare
- ca 10 dl faina
Mod de
preparare:
Se fierb 3 dl
de lapte cu ovazul si semintele de in. In restul de 2 dl lapte se dizolva
drojdia si se toarna peste amestecul initial (dupa ce se mai raceste). Se
adauga iaurtul, siropul, sarea si faina pana se formeaza un aluat consistent
(in functie de iaurt si faina, cantitatea de faina poate varia – eu am pus cam
11 dl). Se lasa la crescut sub un prosop de bucatarie 30 de minute. Se intinde
apoi o foaie grosuta de 3-4 cm. si se decupeaza chiflele cu un pahar trecut
prin faina. Se mai lasa la crescut acoperite in tava 20-30 de minute si se coc
in mijlocul cuptorului la 200 de grade timp de 10 minute. Eu am facut 13 chifle maricele si le-am tinut un pic mai
mult in cuptor (dar am bagat ambele tavi deodata). Teoretic, le tineti pana se
coc :).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu