miercuri, 17 octombrie 2012

Clatite americane cu banane


Ingrediente:
- 1 cup faina (120 g)
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 1 ou
- 1 cup lapte (237 ml)
- 2 linguri ulei
- 2 banane

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Separat se bate oul si apoi il amestecam cu laptele si cu uleiul. Turnam compozitia lichida peste faina + zahar + praf de copt. Adaugam cele doua banane strivite cu furculita.
Se prajesc la foc moderat (eu folosesc un pic de unt) in tigaie cat mai mica (eu am una ca pentru pitici). Trebuie sa iasa mai grosute decat clatitele obisnuite.
Noi le-am papat ca la ele acasa, calde, cu feliute de banana si sirop de artar. Delicios!

(Primul desert pentru intreaga familie, si CO a papat cateva margini de clatita (fara sirop, bineinteles). Dar nu ma mai mir, ca doar ea e obisnuita cu clatitele, mananca in fiecare zi de joi la gradi.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu