luni, 19 decembrie 2011

Tortulet ciocolata + branza + cocos



Ingrediente:
Bilute branza + cocos:
- 250 g branza (ricotta am folosit eu)
- 50 g zahar
- 50 g cocos
- 1 galbenus
- 3 linguri amidon

Blat ciocolata:
- 4 oua
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao
- 60 g zahar
- 50 g ciocolata
- o jumatate de lingurita praf de copt

Glazura ciocolata:
- 50 ml lapte
- 100 g ciocolata

Mod de preparare:
Se fac intai bilutele de branza si cocos, amestecand toate ingredientele si modeland cu mana bilute de marimea unei nuci. Se pun in tava tapetata cu unt si hartie de copt (am folosit forma de placinta cu diametru de 23 cm). Eu le-am tinut la frigider pana am facut compozitia pentru blatul de ciocolata.
Pentru blatul de ciocolata: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile si ingredientele uscate amestecate (faina, amidon, praf de copt, cacao). La sfarsit am pus ciocolata topita. Compozitia se toarna peste bilute si se coace la 180 de grade vreo 35-40 de minute.
Laptele si ciocolata pentru glazura se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Am turnat glazura aproape aproape rece peste prajitura rece :).
Este o prajitura de efect, foarte aspectuoasa si nu prea greu de facut. Singura problema e ca la noi s-a mancat ciocolata inainte de bilute :( - combinatia branza-cocos nefiind foarte apreciata (poate cu branzica philadelphia e mai buna).

2 comentarii:

  1. Poți te rog frumos sa îmi spui ce tip de amidon ai folosit pentru aceasta prajitura ? Petro

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Am folosit amidon de porumb (marca Maizena, ca de-asta am gasit in Suedia)

    RăspundețiȘtergere