duminică, 4 septembrie 2011

Placinta de praz



Nu putea lipsi bunatatea asta din gama placintelor mele de aperitiv, fel principal sau de luat la pachetel – in orice situatie, sunt la fel de bune!

Ingrediente:
Coaja:
- 75 g unt
- 4 dl faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 6-7 linguri lapte

Umplutura:
- 2 fire de praz
- 300 g bacon taiat
- 4 linguri ulei de masline
- 150 g cascaval
- 300 ml lapte
- 2 oua

Mod de preparare:
Amestecam intai faina cu praful de copt. Incorporam apoi untul topit si adaugam laptele rece, cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Il intindem in forma de placinta, acoperind bine peretii vasului (tava mea are 30 x 20 cm)
Pregatim apoi umplutura: taiem prazul in rondele mici, il calim in ulei de masline cam 1-2 minute, adaugam apoi baconul si mai tinem pe foc 1-2 minute. Punem amestecul peste coaja.
Amestecam ouale cu laptele si le turnam in tava, peste praz si bacon.
Presaram cascavalul ras deasupra si bagam la cuptor la 200 de grade 45 de minute.
Iese minunatia asta:




4 comentarii: