E a doua reteta de falafel incercata si probabil a 20-a
citita. Dupa un esec dezastruos (s-au
imprastiat in toata tigaia la prajit), nu am mai indraznit alta reteta. Dar
azi, pregatind pachetelul de post pentru maine am dat iama in rezerva de naut
si am cautat o reteta care sa merite incercata. Si sunt asa de bucuroasa de
reusita, ca trebuie sa o postez neaparat aici sa nu o uit :).
Ingrediente:
- 1 cup naut uscat
(cam 250 de grame)
- o ceapa mica
- 3-4 catei de usturoi
- o mana zdravana
de patrunjel tocat marunt
- 1,5 linguri
faina
- 1 lingurita
sare
- 2 lingurite
chimen macinat (eu nu am avut)
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1/4 lingurita piper cayenne (cred ca e boia)
- 1/4 lingurita
piper negru
- un praf de
cardamon
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se pune nautul in apa (multa) si se lasa peste noapte.
Se pune nautul in apa (multa) si se lasa peste noapte.
Se pun toate
ingredientele in robotul de bucatarie (nautul scurs de apa, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, faina si toate condimentele)
si se amesteca bine pana se marunteste nautul foarte bine si se omogenizeaza
compozitia. Se pune compozitia rezultata in folie si se da la frigider 1-2 ore.
Se scoate si se
modeleaza bilutele de falafel si se prajesc in ulei.
De SO stiam ca o
sa fie incantat, dar nu ma asteptam ca pitica sa pape cot la cot cu noi. Au
iesit cam 30 de bilute bune-bune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu