Prea multe
nu am mai gatit noi in ultima vreme, dar ieri am simtit ca ar fi momentul sa
incerc ceva nou: o mancarica indiana pe care v-o recomand calduros.
Ingrediente:
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 chili (cel mai picant cu putinta :))
- o lingura ghimbir ras
- 3 linguri ulei de masline
- 2 bete de scortisoara
- o lingurita cardemon, macinat mare
- 2 lingurite curcuma
- 500 g rosii taiate (1 cutie)
- 400 ml lapte de cocos (o cutie)
- 2 cuburi knorr
- 3 dl linte rosie
- 100 g frunze de spanac
- coriandru verde
Mod de
preparare:
(Eu am fost
un pic zgarcita cu condimentele, am pus din toate dar nu cantitatile din
reteta. )
Se curata si se taie ceapa, usturoiul si chili. Se da prin
razatoare ghimbirul (eu am trisat, am pus praf). Se pun toate pe foc cu uleiul de
masline si se lasa doar putin (sa se imprieteneasca), nu trebuie sa prinda
culoare. Se adauga betele de
scortisoare (eu am pus tot praf) si celelalte condimente (cardemon, curcuma). Se
toarna rosiile, laptele de cocos si cuburile knorr (la noi un cub e pentru 0.5
l lichid) si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga lintea si se fierbe sub
capac cam 10 minute – amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca. Puteti sa
verificati ca lintea e fiarta, nu trebuie sa devina prea moale.
Aici puteti sa mai condimentati cu sare si piper (eu nu am
considerat necesar). Adaugati apoi spanacul si mai lasati sa fiarba cateva minute. Se serveste cu
coriandru proaspat tocat (eu am adaugat coriandru la sfarsit). Puteti sa
adaugati si apa daca vi se pare prea solida, dar ajustati apoi condimentele.
Este o supa, dar pentru ca e prea picanta sa fie mancata simpla, eu am
innobilat-o cu niste bucatele de pui si noi am consumat-o ca sos, cu orez
alaturi.
”Miam,
miam, miam, foarte bun!”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu